site dışı seo (off page) teknikleri - webmaster & seo forumu - sözlük
site dışı seo (off page) teknikleri -

site dışı seo (off page) teknikleri

off page seo nedir, nasıl yapılır? gibi sorulara yanıt vermeden önce 'site dışı seo = backlink' demek yanlış bir tanım olmayacaktır. diğer web sitelerinden sitenize verilen bağlantılar da "backlink" olarak adlandırılır. bu kavramı türkçemize geri link olarak çevirebiliriz.

site dışı (off page) seo yaparken yani backlink alırken dikkatli olmanız gerekiyor. yanlış yapılan backlink çalışmaları sitenizin geri dönüşü olmayan cezalar almasına yol açar, bu yüzden profesyonel destek almanız gerekebilir.

* doğal olmayan tüm yöntemlerden kaçının; önce sorgulayıp düşünün. her şeyden önce bu backlink doğal olarak gözüküyor mu? bunun cevabını arayın. bilhassa toplu seo paketlerinden uzak durmanız gerekiyor.

* az ve öz sayıda backlink edinmek doğru bir stratejidir. çalışmanın düzenli ve istikrarlı bir ivme çizmesi başarılı olmanın belki de altın kuralıdır. sabırlı olmanız gerekiyor.

* çalışmanın zorluğu hedef kelimeye göre değişkenlik gösterebilir. ilk sayfada yer alan rakip sitelerin durumu size ipucu verecektir. bu siteler on page ve off page seo konusunda ne kadar başarılar? içerikleri ne kadar düzgün? kaliteli backlink kaynaklarına sahipler mi? site yaşları, site hızı, mobil uyumluluk ne durumda neyi doğru yapmışlar inceleyerek not alın.

* çalışmalara ayıracağınız zaman 3 aydan 12 aya kadar uzayabilir.

* artık düzenli bir şekilde günlük 3-5 geri bağlantı elde edebilirsiniz. hedef kelimenizin geçtiği sitelere link bırakabilirsiniz. bunları forumlar, bloglar ve sözlükler olarak çeşitlendirebilirsiniz.

* geri linklerin faydalı olmasını istiyorsanız kaliteli sitelere yönelmelisiniz. bunun için ahrefs rank, pa, da, alexa değeri gibi bazı kriterleri göz önünde bulundurmalısınız.

* backlink-in en faydalısı tıklama alandır. bir siteden aldığınız geri link eğer tıklama alıyor ve sitenize trafik akışı sağlıyorsa oldukça değerlidir.

* mümkün mertebe sitenizin konusu ve kategorisi ile alakalı sitelerden link almaya özen göstermelisiniz.

* blog yorumlarını potansiyel backlink kaynakları olarak görebilirsiniz. blog yazısına yorum yaparken web sitesi bölümünü doldurmanız sizin en doğal hakkınız. maksimum düzeyde geri dönüş almak istiyorsanız ahrefs ile siteyi analiz ederek sitenin en çok ziyaretçi alan yazılarını tercih edin. uzun ve yazıya katkı sağlayan yorumlar onaylanır, ad soyad bölümünü doğru doldurmanız ve gravatar kullanmanız yorumun onay alma ihtimalini yükseltecektir.

eyyorlamam bu kadar, hadi hayırlı işler..

on page seo olmadan hiçbir şey ifade etmemektedir.

bkz : https://www.kutusozluk.com/site-ici-seo-on-page-teknikleri.html

site dışı seo'ya başlamadan önce mevcut sitenin backlink analizinin yapılması gerekiyor. zararlı bağlantılar "google disavow links tool" ile engellenmeli, anti seo çalışması varsa tespit edilmelidir. link detoksundan sonra ahrefs ve google'dan yine düzenli olarak link profili takip edilmelidir.

firmalar için firma rehbeleri iyi bir backlink kaynağı olacaktır. ayrıca tanıtım yazıları ve footer günümüzde halen etkisi en yüksek link çeşitleridir.

rakip sitenin link aldığı yerlerden siz de backlink alın, bitti gitti başlık kapanabilir.

edit : anchor text olayına dikkat edin, çoğunlukla direk url şeklinde veya sitenizin isminden link alın. profil, dizin, whois bunları geçin, link şemanızda paravan blogları da kullanın. en önemli olayın internal link yani sitenizdeki iç linklerin ve yönlendirmelerin olduğunu unutmayın.

sosyal ağlardan link almanın önemine inanın

seo hizmeti satın almadan önce iyi bir araştırma yapmanız gerektiğini düşünüyorum, piyasayı ve sektörü tanımaya çalışın. seo çalışması ile eş zamanlı olarak google adwords gibi dijital pazarlama yöntemlerinden (sem) faydalanabilirsiniz. seo teknikleri sürekli değişmekle birlikte seo uzmanın yeni fikirlere açık, kendini geliştiren ve güncel seo trendlerini takip eden biri olduğuna emin olun.

yaani, duckduckgo gibi arama motorlarını da hafife almayın, oradan güzel bir hit yakalayabilirsiniz.