wordpress için en iyi cache eklentileri - webmaster & seo forumu - sözlük
wordpress için en iyi cache eklentileri -

wordpress için en iyi cache eklentileri

2018 senesi için en iyi ve gelişmiş wp cache eklentisi kesinlikle w3 total cache'dir. yalnız en iyi verimi alabilmeniz için ayarları doğru yapmanız gerekiyor bunun için birçok yerli ve yabancı kaynak bulunmakta adım adım takip ederek optimizasyonu tamamlayabilirsiniz. w3 total en köklüsü, gelişmişi ve stabil olanıdır ayrıca sürekli güncellenir. gelişmişten kasıt içerisinde sitenizi optimize edebileceğiniz her tür düzenleme ve ayar bulunur. tek tık ile site hızını yükseltebilirsiniz. ayrıca google pagespeed ve gtmetrix değerlerindeki ve site yüklenme hızındaki farkı anında göreceksiniz. supercache'yi ben şahsen önermiyorum problemlerle ve hatalarla dolu. bunun yerine yerli yapım basit ve kullanışlı wp fastest cache kullanılabilir. ilgili eklentinin free sürümüde pek özellik bulunmasa da premium versiyon evlere şenlik.

wpfc (fastest cache) geliştirilmesi gerekiyor. yapılan araştırmalara ve verilere göre wp-rocket rakiplerinden bir adım daha önde. ama ücretsiz ve kaliteli birçok plugin de var. şayet sunucunuz destekliyorsa bunları hiç düşünmeyin direkt litespeed cache eklentisini kurun üstüne yoktur. cache enabler ve cachify az bilinen ama en iyiler arasında. fastest cache'nin en sevdiğim yanı sayfaları html dosya olarak kaydetmesi. css, js birleştirme küçültme (minify), tarayıcı önbellekleme veya gzip dışında aslında lazy load kavramı daha önemli bir mevzu isminden de anlayacağınız üzere sayfadaki resimlerin kademeli olarak yüklenmesini sağlıyor. son olarak sitedeki görselleri sıkıştırmamak büyük bir hata.

üstteki arkadaşın da bahsettiği üzere sunucunuzda lscache modülü varsa, çoğu hosting sağlayıcısında kuruludur, kesinlikle litespeed cache plugin. onun dışında sırası ile wpfc premium, w3 total, cache enabler ve comet cache sayılabilir. haricinde sitedeki request (istek) oranını düşürmek ve veritabanı optimizasyonu yaptırmak gerekebilir. fazla eklenti kullanmaktan kaçının imkanınız varsa kodları manuel ekleyerek işlerinizi halledin. türkiye lokasyonlu hızlı, güvenilir ve kaliteli bir host kullanmanın da önemini belirmekte fayda var.

hemen hemen hepsi aynı işlevi görür hatta bazı durumlarda cache plugin kullanmamak daha mantıklı oluyor. eklenti seçerken son wordpress - php sürümü ile uyumlu olup olmadığına, indirilme sayısına, güncellenme sıklığına, yıldız sayısına, desteklere olan ilgisine bakmak lazım. bu konuda litespeed cache ve wp-rocket başarılılar listesinde.

autoptimize ve clearfy eklentileri der, uzaklaşırım.

yine iyisiniz link bırakıyorum, ben böyle bir şeyle hayatımda karşılaşmadım, anlatmaya gerek yok görüyorsunuz muhteşem!

https://wordpress.org/plugins/clearfy/

wp-fastest eklentisini ücretli kullanan biri olarak fayda sağladığını söyleyebilirim. ücretsiz olanları da kullanmış biri olarak fazla kullanışlı bulmadığımı ayrıca belirtmek isterim. wp-fastest premium sürümü 100 tl şu an ve yerli yapım.